Skip to content

What’s Happening, Lauri Porra?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Lauri Porra on tehnyt uraa niin klassisen musiikin, jazzin, metalliyhtye Stratovariuksen kuin elokuvamusiikin parissa. Tampere Jazz Happeningissa viimeksi vuonna 2016 esiintynyt Lauri Porra Flyover Ensemble julkaisee uuden albuminsa marraskuussa, ja lauantain 2.11. keikka Telakalla avaa levynjulkaisukiertueen.

What’s Happening Lauri, miten menee?

Flyover Ensemblen tulevan levyn ja kiertueen lisäksi toinen syksyn Flyover-tapaus koettiin syyskuun lopussa, kun Turun filharmoninen orkesteri kantaesitti 50-minuuttisen Flyover Symphonyn ensemblelle ja sinfoniaorkesterille. Noin muuten viimeistelen Cabins & Hideouts -levyäni, joka toivon mukaan tulee ulos ensi vuonna. Stratovariuksen kanssa kierrämme Väli- ja Etelä-Amerikkaa marras-joulukuussa. Tämän lisäksi erilaiset sävellystyöt pitävät kiireisenä.

Edellisen Flyover-levyn jälkeen sinulta on julkaistu bassokitarakonsertto ja toinen ”klassisen” tilausteos, Kohta Paperi-T:n kanssa. Ovatko nämä musiikilliset kokemukset ja avautumiset vaikuttaneet jotenkin siihen, millaiseksi miellät Flyover Ensemblen nyt?

Musiikki on musiikkia kokoonpanosta riippumatta. Musiikilliset ydinajatukseni ovat samoja riippumatta siitä, sävellänkö bändille vai sinfoniaorkesterille. Flyover Ensemble on kehittynyt ja muuttunut vuosien varrella, ja uusien musiikillisten kokemusteni jälki heijastuu varmasti niin musiikissani kuin bändin tulkinnoissa.

Kuinka Flyover Ensemble sijoittuu nyt sinun omalle musiikilliselle kartallesi, esittääkö se sellaista musiikkia, jota teet kaikkein mieluiten omillasi, säveltävänä bändiliiderinä?

Flyover Ensemble on minulle erittäin rakas yhtye, ja minulle se edustaa yhtä tärkeää puolta musiikintekijyydestäni ja muusikkoudestani. Olen myös yhdistellyt Flyover-musiikkia orkesterimusiikkiin. Ja sitten teen muuta musiikkia erilaisille kokoonpanoille ja erilaisiin tilanteisiin. Pyrin toimimaan musiikintekijänä itselleni johdonmukaisesti, kaikelle on paikkansa. Flyover Ensemble on tietenkin ennen kaikkea bändi, joten se on paljon muutakin kuin vain minun tekemäni kappaleet. Orkesterilla on oma soundinsa johon kaikki muusikot tuovat oman tärkeän panoksensa.

Flyover Ensemble on julkaisemassa uuden levyn marraskuussa. Mitä on tarkalleen ottaen odotettavissa Tampereella?

Keikalla kuullaan paljon uuden levyn materiaalia. Muista töistäni johtuen bändi ei ole esiintynyt juurikaan vuonna 2019. Tampere Jazz Happening on uuden levynjulkaisukiertueen ensimmäinen keikka ja suunnitelmissani on tuoda uusia juttuja keikalle. Katsotaan mitä keksitään.

What is going to happen? Miltä tulevaisuus näyttää?

Sitä mitä tapahtuu ei kukaan voi tietää, mutta ainakin suunnitelmissani on tehdä paljon uutta musiikkia ja uusia musiikillisia kokeiluja, jotka toivottavasti kiirivät teidänkin korviinne.

Kiitos haastattelusta Lauri, nähdään Tampereella!

Lauri Porra Flyover Ensemble Telakalla lauantaina 2.11. klo 24. Lue lisää ja osta liput!
Konserttiin pääsee myös festivaali-, lauantai- ja minipasseilla.

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.