Skip to content

Jazzin ystävät matkustavat ekologisesti

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tampere Jazz Happeningin kävijäkyselyssä selviteltiin tänä vuonna yleisön taustatietojen ja kävijätyytyväisyyden lisäksi myös festivaalikäyntien ilmastovaikutuksia. Kerätyn datan perusteella festivaalimatkat tehdään ilahduttavan ekologisesti.

Noin neljä kymmenestä Tampere Jazz Happeningin kävijästä saapui tapahtumaan Tampereen ulkopuolelta. Heistä lähes 60 prosenttia ilmoitti kulkeneensa ainakin osan matkoistaan junalla, ja linja-autoakin oli käyttänyt lähes joka kymmenes.

Kulkuvälineiden valinnassa tärkeimpinä pidettiin sujuvaa matkantekoa (50 %), matka-aikaa (17 %) ja ekologisuutta (9 %). Julkisilla kulkuvälineillä kulkeminen koettiin myös ehdottomasti miellyttävimmäksi tavaksi vaikuttaa festivaalimatkan aiheuttaman hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

– Olen iloinen siitä, että yleisömme on huomannut, miten helppo festivaalille on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla. Tampereen rautatieasema sijaitsee konserttipaikkojemme vieressä ja läheltä löytyvät myös ratikka- ja bussipysäkit, kiittelee toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen.

Uskollinen yleisö

Kävijätutkimuksesta selvisi myös, että Tampere Jazz Happeningin yleisö on hyvin sitoutunutta. Yli puolet on käynyt tapahtumassa vähintään viisi kertaa. Ensikertalaisiakin oli kuitenkin viidennes vastaajista. Osallistumisesta myös päätetään useimmiten jo hyvissä ajoin, vähintään kuukautta ennen tapahtumaa.

– Haluammekin jo tässä vaiheessa muistuttaa ensi vuotta ajatellen, että majoitusvaraukset kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa. Tampere on nykyisin suosittu matkailukohde ympäri vuoden eikä kohtuuhintaisen majoituksen kapasiteetti aina ole riittävä, jos samalle viikonlopulle osuu useampi suosittu tapahtuma. Useimpien hotellien peruutusehdot ovat sellaiset, että varauksen saa tarvittaessa peruttua vaikkapa vielä majoitusviikolla, jos festivaalimatka syystä tai toisesta peruuntuukin”, vinkkaa Tampereen Musiikkijuhlien tiedottaja Katariina Pasuri.

Ruusuja ja hieman risujakin

Yleisarvosanaksi festivaali sai kävijäkyselyvastaajilta 8,84 (asteikolla 1–10). Tyytyväisiä oltiin erityisesti ohjelman tasokkuuteen ja monipuolisuuteen, onnistuneisiin järjestelyihin ja hyvään tunnelmaan. Tullikamarin miljöötä ja sijaintia kiiteltiin niin ikään, sen sijaan Pakkahuoneen istuinten mukavuus kerää kriittistä palautetta vuosittain. Ikuisuusaihe on myös äänentoiston voimakkuus, joka jakaa mielipiteitä vuodesta toiseen .

Kävijät olivat tyytyväisiä myös keikkojen ajankohtiin ja aikataulussa pysymiseen. Festivaaliorganisaatio tahtookin muistuttaa, että vaikka 45 minuutin tauot konserttien välissä saattavat tuntua yleisöstä pitkiltä, jokainen minuutti tarvitaan, jotta yhtyeiden vaihdot saadaan tehtyä turvallisesti, laadukkaasti ja luvatussa aikataulussa.

– Tahdomme vielä lopuksi kiittää kaikkia kävijäkyselyyn vastanneita. Palautteet ovat arvokkaita, käymme ne huolellisesti läpi ja hyödynnämme niitä festivaalin kehitystyössä”, lupaa Kuivalainen tiimeineen.

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.