Skip to content

What’s Happening, Jukka Gustavson?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Jukka Gustavson Prognosis

Pitkän linjan muusikko, progepionääri Jukka Gustavson nähdään Tampere Jazz Happeningissa tänä syksynä yli 10 vuoden tauon jälkeen. Uudella Prognosis-levyllä käsitellään monia yhteiskunnan kipupisteitä, mutta parempaa kohti olemme Gustavsonin mukaan menossa.

What’s happening? Miten menee?

Joo, pikkuhiljaa. Muutama keikka jo päästy soittamaan ja muutama peruttu. Keväällä peruttiin kymmenkunta. Elämme omituista korona-aikaa.

Esiinnyt Jazz Happeningissa vasta nyt ensimmäistä kertaa omalla yhtyeelläsi, yhtyeen johtajana. Millainen on ollut sinun suhteesi jazziin? Kuinka se on elähdyttänyt elämääsi sekä kuuntelijana että muusikkona − vai voiko niitä edes erottaa toisistaan?

Olen ollut jazz-diggari noin 15-vuotiaasta lähtien, jolloin aloin sitä enemmän kuunnella ja harjoitella. Sieltä löytyi taitavia ja svengaavia soittajia esikuviksi. Työ on vielä kesken. En vielä katso ansaitsevani jazz-muusikon arvoa, mutta muusikkoidentiteettini on kyllä vakavasti kallellaan siihen suuntaan. Weather Report on suuri suosikkiyhtyeeni ja Joe Zawinul minulle innostava säveltäjämuusikko – noin yhden mainitakseni.

Sanoit taannoin ”On minulla sellainen unelma, että oppisin soittamaan hyvin sekä tekemään hienon biisin, josta pitäisivät kaikki”. Tätäkö se muusikon elämä on edelleen, että ei tunne olevansa koskaan tarpeeksi hyvä?

Tätä!

Uusimmalla Prognonis-levylläsi laulaa pitkäaikainen kyselijä-Gustavson ja kyseenalaistaja-Gustavson, joka haluaa edelleen parantaa maailmaa. Mitä koet saavuttaneesi musiikillasi? Vai onko oleellista, että olet ainakin yrittänyt?

Hyvin muotoiltu kysymys. Oleellista on, että on ainakin yrittänyt. Toive paremmasta maailmasta menee pääosiltaan uskonnollisen vakaumukseni perusvisioihin. Saavutuksista sanoisin, että olen onnellinen joistakin onnistuneista jutuista ja siitä, että ystäväpiirissäni on monia hirmuisen lahjakkaita ihmisiä.

What’s going to happen? Miltä tulevaisuus näyttää?

Parempi maailma on tulossa pian. Oletko valmis?

Jukka Gustavson Prognosis pe 30.10. klo 22 Pakkahuoneella
Osta lippu
Osta striimilippu

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.