Skip to content

What’s happening, John Scofield?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Pakkahuoneen juhlavuoden kattauksen huipentaa sunnuntaina kitaristi John Scofieldin ja basisti Dave Hollandin muodostama duo. Saimme Scofieldin pieneen haastatteluun suoraan tien päältä.

What’s happening? Miten menee?

Sekä Dave Holland että minä itse olemme olleet konsertti- ja kiertuetauolla yli puolentoista vuoden ajan – ja kuten muullekin maailmalle, tämä oli aivan uusi kokemus! Olemme niin innoissamme päästessämme taas soittamaan. Konsertit ovat olleet meidän kannaltamme niin virkistäviä, ja yleisökin on tykännyt niistä paljon.

Olet esiintynyt Suomessa eri kokoonpanoissa ainakin viisitoista kertaa, mutta et ikinä duona, jos muistan oikein? Miksi nyt, ja miksi juuri Dave Hollandin kanssa?

Niin, en ole soittanut paljon duona. Mutta ajattelin, että Daven kanssa, joka on niin taitava, se voisi tuottaa hyviä tuloksia. Olemme tunteneet toisemme vuosia ja ihailleet toistemme soittamista. Olemme myös esiintyneet yhdessä Herbie Hancockin ja Joe Hendersonin yhtyeissä, soittaneet monien ihmisten levyillä ja johtaneet yhdessä ScoLoHoFo-yhtyettä.

Mitkä ovat duona soittamisen musiikilliset haasteet, ja erityisesti basistin kanssa soittaessa?

Emme tienneet, kuinka se sujuisi, ajattelimme vain että se sujuisi – ja nyt soitamme yhdessä paljon. Ja se on jopa parempaa kuin odotin, aitoa kommunikaatiota ja upeaa improvisaatiota (toivon)… On suuri ilo soittaa Daven kanssa.

Keikkanne Tampereella on 16:s (20:stä) tällä Euroopan syyskiertueellanne. Onko teillä enemmän tai vähemmän kiinteä settilista? Vai onko teillä suuri valikoima sävellyksiä, joista valita?

Soitamme jonkinlaista vapaata musiikkia, mutta suurin osa on jonkinlaisessa muodossa. Soitamme sekä Daven että minun sävellyksiä, mutta saatamme heittää mukaan myös joitain standardeja. Improvisaatio on tietysti avainasemassa.

What’s going to happen? Mitä odotat tulevaisuudelta?

Viimeisten puolentoista vuoden aikana olen äänittänyt kotonani soolosähkökitaralevyn, jonka ECM julkaisee ensi vuonna. Levyllä ei ole vielä nimeä. Soitan myös trioni kanssa, johon kuuluvat Bill Stewart ja Vicente Archer, ja kierrämme Eurooppaa ensi keväänä. Olen myös perustanut uuden ryhmän nimeltä ”Yankee go home”, jossa on Jon Cowherdin koskettimissa, Vicente Archer bassossa ja Josh Dion rummuissa. Meillä on joitain uusia folk- ja rock-klassikoiden jazz-sovituksia, ja olen kirjoittanut myös joitain uusia jazzrock-biisejä.

John Scofield & Dave Holland Pakkahuoneella su 7.11.2021 klo 17.30. Liput 55/45 €

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.