Skip to content

What’s Happening, Sylvie Courvoisier?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Lauantaina 6.11. trionsa kanssa Happeningissa esiintyvä pianisti Sylvie Courvoisier antoi meille minihaastattelun suoraan San Fransiscon festivaalireissultaan.

What’s Happening? Miten menee?

Hyvin, kiitos. Olen juuri nyt San Franciscossa, soitin viime yönä todella mukavalla festivaalilla nimeltä Other Minds. Soitin duona Mary Halvorsonin kanssa musiikkia uudelta albumiltamme Searching for the Disappeared Hour. Meillä oli niin hauskaa! Anthony Braxton soitti meidän jäälkeemme duona James Fein kanssa, se oli fantastinen konsertti.

Esiinnyit Tampere Jazz Happeningissa vuonna 2008 Alien Huddle -albumin tiimoilta, jossa pianon, Lotte Ankerin saksofonin ja Ikue Morin elektroniikan yhdistelmä oli tyypillisin. Tämä vuonna instrumentaationne on niin klassinen kuin jazzissa voi olla: jazzpianotriosi, joka julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2014. Millaisia nämä seitsemän vuotta ovat olleet?

Minua hirvitti pitkään klassinen triokokoonpano. Nyt kun olen vanhempi ja toivottavasti vähän kypsempi, pidän siitä todella! Ja rakastan Drew Gressin ja Kenny Wollesenin kanssa soittamista, he ovat taikureita!

Kaikki D’Agalan ja Free Hoopsin sävellykset ovat omistettuja jollekin, pääosin ihailemillesi muusikoille ja lähimmäisillesi. Ovatko nämä omistamiset tehty jälkeenpäin, koska sävellykset tuovat sinulle mieleen jonkun, vai ovatko nämä ihmiset (tai kissat) sävellyksen lähtökohtia?

He olivat lähtökohtia.

Mikä motivoi sinua luomaan musiikkia? Onko musiikki aina ollut ensisijainen tapasi ilmaista itseäsi, vai vain yksi monista?

Musiikki on aina ollut ykkösvalintani, aloitin kuusivuotiaana ja tiesin heti, että tämä se on!

What’s going to happen? Millaisia suunnitelmia sinulla on?

Nauttia hetkestä.

Sylvie Courvoisier Trio Pakkahuoneella lauantaina 6.11.2021 klo 21.45. Liput 55/45 € (sis. kolme konserttia).

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.