Skip to content

Extra-Love – Maarit Kytöharjun valokuvanäyttely

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tampere Jazz Happening juhlistaa tasavuosiaan valokuvanäyttelyllä. Festivaalin kuvia on nähty 10-vuotisnäyttelyssä 1990-luvun alussa ja uudestaan vuonna 2006, jolloin juhlittiin 25 vuotta. Tämänkertainen näyttely alkaa siitä mihin edellinen päättyi ja kattaa vuodet 2006–2020. Viimeisen 15 vuoden aikana kamerat ovat vaihtuneet digitaalisiksi ja konserttien valaistus on ottanut suuren harppauksen kohti värejä.

Näyttely levittäytyy Telakan ala- ja yläkertaan sekä Pakkahuoneen alakerran käytäviin. Mukana on viitisenkymmentä väläystä Happeningin lähihistorian huippuhetkistä. Kaikilla kävijöillä lienee omat suosikkinsa, tässä kokonaisuudessa nähdään yksi mahdollinen valikoima, valokuvaajan editoimana.

Valokuvaaja Maarit Kytöharju kertoo urastaan Happeningissa seuraavasti:

”Aloitin Tampere Jazz Happeningin valokuvaajana 1989 valmistuttuani Lahden muotoiluinstituutista ja muutettuani Tampereelle. En tuolloin mitenkään voinut aavistaa, kuinka merkittävä osa elämääni tällä festivaalilla tulisi olemaan. Se sinetöi haluni erikoistua musiikkielämän kuvaamiseen ja avasi ovet ja ikkunat Euroopan, Pohjois-Amerikan ja koko maailman jazziin. Happeningissa olen saanut lukuisia ystäviä, rakastunut ja parikin kertaa hoivannut muutaman kuukauden ikäistä vauvaa konserttikuvauksien välissä. Tässä pyhäinpäivän hedelmällisessä jazzkuplassa olen saanut kokea arvostusta työssäni ja olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kaiken tämän takia mikään ei mielestäni kuvaa Happeningia paremmin, kuin Harjun Pablon lanseeraama termi: Extra-Love!”

Näyttely on avoinna Tullikamarin Pakkahuoneella Tampere Jazz Happeningin tilaisuuksissa 5.–7.11.2021 (sisäänpääsy konserttilipulla) ja ravintola Telakalla 5.11.–6.12.2021.

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.