Skip to content

What’s Happening, Timo Lassy?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Timo Lassy

Kahdessa eri kokoonpanossa vuoden 2020 Happeningissa esiintyvä Timo Lassy päättää tämän syksyn haastattelusarjamme.

What’s happening? Miten menee?

Kiitos hyvin! Innolla odotan Tampereen viikonvaihdetta, erityisen hienoa päästä paukuttamaan kaksi spezialekeikkaa. Band-kokoonpanolla ei olla soitettu hetkeen, duona Tepon kanssa toki joitakin viime aikoina. Will be fun!

Jazz Happeningissa kolmatta kertaa esiintyvä Timo Lassy Band on jo yli kymmenvuotias. Miten olet onnistunut pitämään yhtyeen koossa näinkin pitkään – ja ilman, että sen musiikillinen terä on tylsistynyt?

Tänä vuonna ollaan soitettu 13 vuotta bändin kanssa. Tuntuu että luova ilmaisu on mennyt meillä livenä koko ajan eteenpäin ja biisimateriaali myös muovautunut avoimempaan suuntaan. Tykätään soittaa tällä kokoonpanolla yhdessä, ja onnistuneet keikat toimivat tässä kyllä inspiraationa.

Jazzmuusikko elää ennen kaikkea esiintymisistä, keikoille tulevasta yleisöstä. Mitä muuta se merkitsee kaltaisellesi muusikolle? Mikä on sen osa kiinnostuksesi, jaksamisesi ja innostukseksi kannalta?

Musiikki kehittyy ja elää lavalla muusikoiden yhdessä tekemisen kautta. Konserttitilanteista olen saanut vaikuttavimmat musiikilliset kokemukseni. Keikkailu on minulle kaiken luomistyön moottori. Se, miten elävän musan äärellä saa aikaan vuorovaikutuksen yleisön kanssa.

Tänä vuonna Jazz Happeningissa soittaa yhtye, jonka saksofonistit Juhani Aaltonen ja Eero Koivistoinen aloittivat uransa jo 1960-luvun puolivälissä, kymmenen vuotta ennen syntymääsi. Missä sinä näet itsesi heidän iässään – yli 70-vuotiaana ja yli 80-vuotiaana?

Ihailen suuresti Junnun ja Eeron elämäntyötä, todella arvokasta että he ovat edelleen aktiivisia! Tuossa on kyllä tavoitetta itselleni, pitää tähdätä siihen, että foni soi vielä silloinkin.

What’s going to happen? Miltä tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuudennäkymiä on paha mennä ennustelemaan näinä aikoina, eletään viikko ja kuukausi kerrallaan. Uutta musiikkia on kuitenkin tekeillä, tästä enemmän sitten kun on valmista…

Timo Lassy & Teppo Mäkynen Pakkahuoneella la 31.10. klo 20.00
Osta Lippu
Osta striimilippu

Timo Lassy Band Pakkahuoneella su 1.11. klo 18.30
Osta lippu
Osta striimilippu

2023 Artisteja

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon lipputilanteesta, majoitustarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin viisi kertaa vuodessa, ja voit perua sen milloin tahansa.