Skip to content
Lyenn
Lyenn-2

LYENN

BE | Spotlight on Belgium

Sairaustapauksen vuoksi Dans Dans on perunut esiintymisensä Tampere Jazz Happeningissa. Korvaavana esiintyjänä nähdään Lyenn.

Sairaustapauksen vuoksi Dans Dans on perunut esiintymisensä Tampere Jazz Happeningissa. Korvaavana esiintyjänä nähdään Lyenn.

Lyenn tuottaa melodisia ääniä enkelimäisistä, pehmeistä kuiskauksista kaiken lävistävään huutoon. Hänen lauluäänensä tunkeutuu tunteiden syviin kerroksiin ja luo yleisölle intensiivisen kokemuksen.

Frederic “Lyenn” Jacques on kiertänyt maailmaa basistina Mark Laneganin bändissä. Yhdessä Bert Dockxin ja Steven Cassiersin kanssa hän muodostaa jazzrock-trion Dans Dans, jonka esiintyminen peruuntui Tampere Jazz Happeningista viime hetkellä ja jonka Lyenn nyt korvaa.

Vuonna 2009 julkaistu Lyennin debyyttialbumi The Jollity Of My Boon Companion oli ensimmäinen johdanto Lyennin salaperäiseen maailmaan. Vuonna 2011 julkaistiin yhtä kaunis EP Vowels Fade First, mutta uusi kokopitkä albumi antoi odottaa itseään kiertueiden ja muiden elämäntapahtumien vuoksi.

Nauhoitettaessa toista kokonaista albumiaan Slow Healer (2016) Islanti osoittautui täydelliseksi kankaaksi Lyennin hauraalle musiikille ja johti yhteistyöhön multi-instrumentalisti Shahzad Ismailyn, Mùm-sellisti Gyda Valtysdottirin ja rumpali Julian Sartoriusin kanssa. Vuonna 2020 julkaistiin albumi Adrift, joka äänitettiin niin ikään kokonaan Islannissa.

Tampereella Lyenn esiintyy Dans Dansissakin rumpalina toimivan Steven Cassiersin ja Echoes of Zoon kitaristin Bart Vervaeckin kanssa.

KUVAT © Sebastien Forthomme & Guillaume Kayacan

Kokoonpano

Frederik Lyenn Jacques – basso, laulu
Bart Vervaeck – sähkökitara
Steven Cassiers – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE