Skip to content
laurell-sun-dog

Laurell & Sun Dog

FI

” . . . kaikki tislataan eräänlaisen punk-asenteen ja tee-se-itse-asenteen läpi.”

– Valtteri Laurell Pöyhönen

” . . . kaikki tislataan eräänlaisen punk-asenteen ja tee-se-itse-asenteen läpi.”

Vaikuttaa vahvasti siltä, että säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja Valtteri Laurell Pöyhönen (s. 1978) pitää ennen kaikkea isosti soivista jazzyhtyeistä. Hänellä on oma Ricky-Tick Big Band ja oma Valtteri Laurell Nonet, sekä myös maltillista kokoaan muhkeampi kuuden muusikon Dalindèo, joka täyttää loppuvuodesta 2023 jo kaksikymmentä vuotta. 

Uusi Laurell & Sun Dog on niiden rinnalla poikkeuksellisen pieni, periaatteessa vain kahden muusikon minimalistinen duo. Ja se on poikkeuksellisesti myös kahden tekijän täysin tasaveroinen hanke, aina ensialbumiaan myöten. Sekin on yhdessä suunniteltu, yhdessä sävelletty, yhdessä soitettu, yhdessä miksattu ja yhdessä tuotettu. 

Pöyhösen työpari, se Sun Dog, on rumpali Eeti Nieminen (s. 1987). Hänet jazzin kuuntelijat tuntenevat yhä parhaiten Moposta – ilmiöksi kymmenisen vuotta sitten kehkeytyneestä korkeajännitteisestä jazztriosta, jonka hän perusti saksofonisti Linda Fredrikssonin ja kontrabasisti Eero Tikkasen kanssa.

Arvoituksellinen Laurell & Sun Dog vaikuttaa tulevan aivan toisesta suunnasta, eikä sen musiikki muistuta oikeastaan edes mitään Pöyhösen aikaisemmin levyttämää. Pöyhösen omin sanoin heidän ”postmodernissa sopassaan kiehuvat muun muassa afrobeat, Weather Report, hiphop ja Ornette Coleman, jotka kaikki tislataan eräänlaisen punk-asenteen ja tee-se-itse-asenteen läpi”.  

Laurell & Sun Dogin ensialbumi Mingling with Laurell & Sun Dog julkaistaan Tampere Jazz Happeningissa, jossa mukana on myös levyllä vieraileva puhallinsektio: saksofonisti Mikko Innanen, trumpetisti Janne Toivonen ja pasunisti Heikki Tuhkanen. Yhtyeen keikoilla basisti on Eero Tikkanen.

KUVA © Jimi Tenor

Kokoonpano

Valtteri Pöyhönen – koskettimet & soundit
Eeti Nieminen – rummut & soundit

Special guests:

Mikko Innanen – saksofonit
Janne Toivonen – trumpetti
Heikki Tuhkanen –pasuuna
Eero Tikkanen – kontrabasso

LINKIT

KUUNTELE