Skip to content
Janning-Trumann-X-NOSACRUM
pauli-kallio

Janning Trumann X NOSACRUM

+ DJ PAULI KALLIO

”For me, improvisation not only means being free, but also positioning oneself in a specific environment that is constantly being redefined.”

– Janning Trumann

”For me, improvisation not only means being free, but also positioning oneself in a specific environment that is constantly being redefined.”

Tampere Jazz Happening alkaa marraskuun ensimmäisenä torstaina uudella rajoja koettelevalla saksalaisella jazzilla ja sillä se seuraavana sunnuntai-iltana myös päättyy, vaikka hieman pidemmälle ehtineillä muusikoilla. Kolmekymppinen pasunisti ja säveltäjä Janning Trumann (s. 1990) on levyttänyt jo viitisentoista vuotta sekä tehnyt yhtyeillään kuusi omaa albumia. Hän on kotikaupungissaan Kölnissä myös aktiivi jazztoimija: hän järjestää konserttisarjoja, on elokuisen Cologne Jazzweekin toiminnanjohtaja ja yrittää luoda omaa yhteisöä myös levyjulkaisijana. Trumannin vuonna 2018 perustaman Tangible Musicin seitsemästätoista albumista vain kolmannes on hänen omiaan. 

Kölnin musiikkiyliopistosta vuonna 2014 valmistuneen Trumannin keskeiset omat yhtyeet ovat Janning Trumann 4 ja Janning Trumann Oktett, jotka tulkitsevat ennen kaikkea hänen sävellyksiään. Telakalla esiintyvä Janning Trumann X NOSACRUM on niihin verrattuna vapaamuotoisempi ja elektronisempi sekä uudempi: satunnaisen trion ensimmäinen esiintyminen oli viime tammikuussa Kölnin Stadtgarten-klubissa.  

Kölniläinen kosketinsoittaja Florian Zwissler (s. 1976) on erikoistunut analogisiin syntetisaattoreihin. Berliiniläinen rumpali Oli Steidle (s. 1975) on vanha Suomen-kävijä, sillä hän on soittanut kohta kaksikymmentä vuotta kitaristi Kalle Kaliman perustamassa, viisi levyä tehneessä Klima Kalimassa.

+ Dj Pauli Kallio

KUVA © David Peters

Kokoonpano

Janning Trumann – pasuuna, efektit
Florian Zwissler – elektroniikka
Oli Steidle – rummut, elektroniikka

LINKIT

KATSO

KUUNTELE