Skip to content
esinam-2
esinam-1

Esinam

BE | Spotlight on Belgium

”Whilst her Ghanaian roots shine through with powerful ancestral rhythms, they are entwined with contemporary melodic flute and layered sounds creating a boundless musical experience.”

– Amy Sibley-Allen, London Jazz News

"Whilst her Ghanaian roots shine through with powerful ancestral rhythms, they are entwined with contemporary melodic flute and layered sounds creating a boundless musical experience."

Torstain Spotlight-illan toinen belgialainen yhtye on edeltäjänsä Echoes of Zoon tavoin vielä tuore tapaus levyllä: Esinamin ensimmäinen albumi Shapes in Twilights of Infinity julkaistiin vasta syyskuussa 2021. Sen perustajalla, johtajalla, huilistilla, kosketinsoittajalla, laulajalla ja säveltäjällä on toki paljon pidempi musiikillinen historia. Brysselissä syntynyt Esinam Dogbatse (s. 1985) on soittanut ja levyttänyt erilaisissa yhteyksissä ja yhtyeissä pitkälti toistakymmentä vuotta.

Esinam Dogbatsen pitkään valmistelema yhdentoista kappaleen Shapes in Twilights of Infinity on henkilökohtainen ja jossain määriin myös henkilöhistoriallinen: alusta loppun kuunneltavaksi suunniteltu kokonaisuus, jonka maailmanmusiikillista ja ”afrofuturistista” tulokulmaa selittää osittain hänen oma taustansa. Brysselin monikulttuurisessa Saint-Jossessa varttunut, pianonsoittoa lapsesta asti opiskellut Esinam Dogbatse on itse kaksikulttuurinen, isän puolelta ghanalainen.

Esinamin musiikin sanallinen kuvailu on tapauksessa silti hieman hankalaa, sillä Dogbatsen maailmallaan ei tunnu olevan rajoja. Siitä saa aavistuksen myös Discogs-sivustolla, jossa uuden akustis-elektronisen albumin tyylilajiksi on listattu Electronic, Hip Hop, Jazz, Funk/Soul, Folk, World & Country sekä tyyliksi vielä African, Contemporary R&B, Downtempo, Future Jazz. Sopivasti Dogbatsen ewenkielinen etunimi tarkoittaakin suunnilleen: hän on kuullut.

KUVAT © Maël G. Lagadec

Kokoonpano

Esinam Dogbatse – huilu, laulu, lyömäsoittimet, koskettimet, tehosteet, luupit & sämpläys

LINKIT

KATSO

KUUNTELE