Skip to content
Timo Lassy
Timo Lassy

Timo Lassy Band

”Timo Lassy Band tarjosi mykistävää jazzia, joka onnistui kuulostamaan yhtä aikaa sekä syvästi traditionaaliselta että täysin ajattomalta ja vapaalta.”

– Jussi Niemi, Aamulehti

"Timo Lassy Band tarjosi mykistävää jazzia, joka onnistui kuulostamaan yhtä aikaa sekä syvästi traditionaaliselta että täysin ajattomalta ja vapaalta."

Saksofonisti ja säveltäjä Timo Lassy (s. 1974) otti kymmenen vuotta sitten riskin – ja ihan tietoisesti: ”Minulla oli aika vahva viba siitä, että keskittyminen on ainoa keino luoda jotain pysyvämpää, syventää musiikkia”, sanoo Lassy nyt. ”Kiirehtiminen projektista toiseen ei tuntunut enää mielekkäältä, vaikka väliaikaiset yhtyeet saattoivat olla hetkellisesti oikein tyydyttäviä”. 

Kolmatta kertaa Jazz Happeningissa esiintyvä Timo Lassy Band on todiste, että keskittymistä hajottavien lyhytaikaisuuksien ja sivutöiden karsiminen on kannattanut, ja todennäköisesti vielä Lassyn omia ”vahvoja viboja” enemmän. Viisi studiolevyä ja kaksi livelevyä julkaissut kvintetti on ollut viime vuodet Suomessa niin suosittu kuin omaa ja akustista instrumentaalijazziaan esittävä yhtye voi ylipäätään olla. Vai juolahtaako mieleen joku muu yhtye, joka pystyisi täyttämään 730-paikkaisen salin kahtena peräkkäisenä iltana tai myymään loppuun 1300-paikkaisen salin. Ahkeralla ja antaumuksellisella keikkailulla kasvatettu oma ydinyleisö on seurannut kiitollisena yhtyeen luontaista muutosta, eikä ole vaatinut mitään väkinäistä ”uutta projektia”.

”Aikaa on rajallisesti, eikä sitä kannata tuhlata toisarvoiseen. Ei musiikissa, eikä kyllä missään muussakaan”, korostaa Lassy. Hän odottaa Jazz Happeningin järjestyksessä kolmatta kvintettikeikkaa erityisen malttamattomana, sillä edellisestä on vierähtänyt seitsemän vuotta. Ja tietysti kihelmöintiä lisää se, että Pakkahuoneen konsertti on sattuneista syistä yhtyeen ensimmäinen tämän vuoden puolella – yliviivatussa keikkakalenterissa, jonka yleisin sana on ”cancelled”.

Huom. Konsertin ajankohta on muuttunut.

KUVAT © Tero Ahonen

KOKOONPANO

Timo Lassy − saksofoni
Henri Mäntylä – piano
Antti Lötjönen − basso
Teppo Mäkynen – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE