Skip to content
theo-ceccaldi-freaks-main

Théo Ceccaldi Freaks (FR)

”Twirls and rhythmic crossovers, flying solos. All played with a great rigor, which does not prohibit fantasy, melodic lyricism.”

– Le monde

”Twirls and rhythmic crossovers, flying solos. All played with a great rigor, which does not prohibit fantasy, melodic lyricism.”

Viululla ja jazzilla on Ranskassa pitkä ja hedelmällinen suhde, ehkä erityisempi kuin missään muussa Euroopan maassa. Eikä viulua ole kahlittu Ranskassa vain yhteen jazzin tyyliin, kuten muun muassa Stéphane Grappelli, Didier Lockwood, Jean-Luc Ponty ja Dominique Pifarély sekä Régis Huby ovat tahoillaan osoittaneet. Hubyn seuraajaksi mainitun kolmekymppisen Théo Ceccaldin (s. 1986) voi liittää jo nyt tähän merkittävien jazzia soittavien ranskalaisten viulistien ketjuun, vaikka hän on ilmiselvästi myös oman aikansa lapsi.

 

Ceccaldi on ottanut ongelmattomasti omakseen useita rytmimusiikillisia tyylejä, eikä vaikuta ylenkatsovan muusikkona oikein mitään. Tässä suhteessa hänen perustamansa Freaks-sekstettiä ja sen ensialbumia Amanda Dakotaa (Tricollectif, 2018) ‎voisi pitää jopa jonkinlaisena moninaisuuden manifestina –  Ceccaldin mainitsemien vaikuttajien, Frank Zappan ja John Zornin hengessä. Kokeellisesta musiikista ei kannata silti puhua, sillä kaikki kappaleiden leikkaukset vaikuttavat tarkkaan harkitulta, vaikka peilistä tuijottaa takaisin rujolta näyttävä olento.

KUVA © Alexandre Jeanson

KOKOONPANO

Théo Ceccaldi – violin
Matthieu Metzger – sax
Quentin Biardeau – sax
Valentin Ceccaldi – cello
Giani Caserotto – guitar
Etienne Zemniak – drums

LINKIT

KATSO

KUUNTELE