Skip to content
skatalites-logo-anniversary
skatalites-band

The Skatalites (JM/US)

”You can hear the audience singing along to songs that don’t have lyrics! What other band can connect with a crowd that way?”

– Tom Orr, The Beat Magazine

”You can hear the audience singing along to songs that don’t have lyrics! What other band can connect with a crowd that way?”

The Skatalites saattaa olla Suomessa eniten esiintynyt jamaikalainen yhtye, sillä konserttivisiittejä on kertynyt ainakin kymmenen – rockklubeilta jazzfestivaaleille ja Helsingistä Joensuuhun sekä tietysti Tampereelle. Kertautuvaa kiinnostusta selittänee osittain se, että Kingstonissa 1964 perustettu The Skatalites on viimeisiä linkkejä siihen aikaan, jolloin Jamaikan saarivaltion kuumin musiikillinen vientituote oli ska, vähän myöhemmän rocksteadyn ja sen syrjäyttäneen reggaen edeltäjä.

Nyt kokoonpanolla on takanaan katkonaista esiintymishistoriaa jo 55 vuotta, vaikka siteet kuuluisimmat levyt tehneeseen ryhmään ovat ymmärrettävästi katkenneet lähes kokonaan – legendatkaan eivät valitettavasti elä ikuisesti.

Viimeinen edelleen keikkaileva alkuperäisjäsen on laulaja, skan kuningattareksi kutsuttu kahdeksankymppinen Doreen Shaffer, jonka pelkkä läsnäolo riittänee nostattamaan esiintymisen toiselle emotionaaliselle tasolle. Hän oli kuviossa jo silloin, kun The Skatalites ei tiennyt tekevänsä historiaa, eikä ollut se myöhempien aikojen instituutio, joka inspiroi jamaikalaisen musiikin rakastajia edelleen.

+ Dj J-Rocket

Dj J-Rocketin levykokoelma painottuu alkuperäiseen 60-luvun ska-, rocksteady- ja reggaemusiikkiin.

KOKOONPANO

Doreen Shaffer – vocals
Val Douglas – bass
Sparrow Thompson – drums
Natty Frenchy – guitar
Ken Stewart – keys
Lucas Petter – trombone
James Smith – trumpet
Ray Carless – tenor sax

LINKIT

KATSO

KUUNTELE