Skip to content
superposition

Superposition! (FI)

”Tämä erilaisten persoonallisuuksien ryhmä on aivan loistava osoitus siitä, miten kemiat voivat odottamatta loksahtaa kohdilleen.”

– Pentti Ronkainen, Suomijazz.fi

”Tämä erilaisten persoonallisuuksien ryhmä on aivan loistava osoitus siitä, miten kemiat voivat odottamatta loksahtaa kohdilleen.”

Huutomerkki on nimen tai teoksen lopussa aina odotuksia kasvattava kannanotto – vahva välimerkki, jonka kanssa kannattaa olla yleensä varovainen. Rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren (s. 1981) kokoaman uudehkon Superposition!-kvartetin lopussa se saattaa viitata myös yhtyeen yhteen mahdolliseen vaikuttajaan, saksofonisti ja säveltäjä Ornette Colemaniin. Hän oli itsetehosteisten huutomerkkien käyttäjänä alkuaikoinaan hyvinkin vapaamielinen – muistakaa 1960-luvun albumit Something Else!!!!, Tomorrow Is the Question!, Ornette!, New York Is Now!  – mutta historialliseen vaikutuksen perusteella loppujen lopuksi perustellusti.

Vasta muutaman kerran esiintyneellä ja ensimmäistä levyä suunnittelevalla Superposition!-kvartetilla on vielä matkaa oman huutomerkkimäisen olemassaolonsa todistamiseen, vaikka free-musiikillinen lähtö on ollut lupaava. Matkan etenemisestä jouduttaa varmasti kokoonpano, johon pakattu runsaasti rajoittamatonta osaamista. Saksofonisti Adele Sauros (s. 1990) ja basisti Mikael Saastamoinen (s. 1991) ovat omia levyjä tehneitä nuorehkoja nousukkaita, kohta viisitoista vuotta levyttänyt saksofonisti Linda Fredriksson (s. 1985) on Suomen oloissa ainutlaatuisen Mopo-trion keskeinen ääni.

KUVA © Tero Ahonen

KOKOONPANO

Olavi Louhivuori – drums
Adele Sauros – sax
Linda Fredriksson – sax
Mikael Saastamoinen – bass

LINKIT