Skip to content
shalosh
zamir-photo

Shalosh & Daniel Zamir

IL

”Keine Frage: Niemand bringt Israels fragil balancierten Alltag zwischen Bedrohung und Lebenslust so auf den Punkt wie Shalosh.”

– Josef Engels, Jazz Thing

"Keine Frage: Niemand bringt Israels fragil balancierten Alltag zwischen Bedrohung und Lebenslust so auf den Punkt wie Shalosh."

Heprean lukusanoja hahmottavat jazzin kuuntelijat saattavat aavistaa, että israelilainen Shalosh on kolmen muusikon tasaveroinen kollektiivi ilman varsinaista johtajaa, sillä siihen sen yksinkertaisen koruton nimi ”Kolme” vihjaa. Toki se selviää nopeasti myös Shaloshin levyiltä, joista tuorein ja täysipainoisin on viides, vuoden takainen Broken Balance (2020).

Sen ja yhtyeen edellisen levyn (Onwards and upwards, 2019) on julkaissut alallaan merkittävä saksalainen ACT Music, jonka panostus ja innostus on musiikin perusteella hyvinkin ymmärrettävää. Shaloshin moniaineksisessa, dramaattisessa ja ajoittain ”rockaavassa” pianotriojazzissa on samankaltaisia elementtejä kuin yhtiön kaikkein suurimmassa menestyksessä, traagisen lopun saaneessa ruotsalaisessa E.S.T.- triossa. Poikkeavaan ”nuorekkaaseen” tulokulmaan viittaavat myös Shaloshin jokaisella levyllä tulkitsemat lainakappaleet, jotka eivät ole sinänsä yllättäviä: edellisellä se oli Nirvanan levyttämä Breed, sitä edellisellä a-han Take On Me

Lapsesta saakka toisensa tunteneet pianisti Gadi Stern ja rumpali Matan Assayag (s. 1987) perustivat Shaloshin Tel Avivissa vuonna 2013, David Michaeli (s. 1993) on ollut yhtyeen kontrabasisti toisesta levystä lähtien. Tampereella Assayagin korvaa Yogev Gabay. Ensi kertaa Suomeen saapuvan kolmikon konsertti on ennakkoon pieni arvoitus, sillä mukana on myös vieraileva solisti, toistakymmentä omaa levyä tehnyt sopraanosaksofonisti ja laulaja, israelilainen Daniel Zamir (s. 1980). Shalosh ja Zamir ovat esiintyneet ennen Jazz Happeningia yhdessä vasta muutaman kerran.

KUVAt © Zohar Ron & Sherban Lopo

Kokoonpano

Yogev Gabay – rummut
Gadi Stern – piano
David Michaeli – kontrabasso
Daniel Zamir – saksofoni, laulu

LINKIT

KATSO

KUUNTELE