Skip to content
rodrigo-amado-this-is-our-language-4tet-
amado-extra

Rodrigo Amado This Is Our Language 4tet (PT/US)

“Together, this quartet is dynamite. It’s exciting to hear a European musician along with three Americans, and notice that they communicate so well.”

– Jan Granlie, Salt Peanuts

“Together, this quartet is dynamite. It’s exciting to hear a European musician along with three Americans, and notice that they communicate so well.”

Saksofonisti Ornette Coleman osasi keksiä varhaisille levyilleen nimiä, jotka vastasivat vallankumouksellisen musiikin manifestimaista luonnetta. Kuusikymmentä vuotta sitten julkaistut Something Else!!!!, Tomorrow Is The Question!, The Shape of Jazz to Come ja This Is Our Music eivät jättäneet mitään arvailujen varaan, vaan yksinkertaisesti vain kirjasivat asiantilan. Portugalilainen tenorisaksofonisti Rodrigo Amado (s. 1964) on improvisoivalla kvartetillaan samoilla anteeksipyytelemättömillä jäljillä, ehkä vähän myös Colemanin.

Yhtyeen ensimmäinen levy oli This Is Our Language (Not Two Records, 2015) ja toinen on A History of Nothing (Trost, 2018) – mahdollisesti muistutuksena siitä, että suurista historiallisista esikuvista huolimatta improvisoitu musiikki on luotava joka kerta ”tyhjästä”.

Kvartetin kokenein muusikko, saksofonisti ja trumpetisti Joe McPhee (s. 1939) on harjoitellut tällaista heittäytymistä pitkälti yli viisikymmentä vuotta – levylläkin. McPhee teki ensimmäisen äänityksensä rivimiehenä jo kesäkuussa 1967, vain päivä sen jälkeen kun oli soittanut Ornette Colemanin kutsumana John Coltranen hautajaisissa. Albumin nimi oli Freedom & Unity, ja se sopii manifestiksi edelleen.

KUVAT © Nuno Martins, Maarten Jan Rieder

KOKOONPANO

Rodrigo Amado – tenor saxophone
Joe McPhee – pocket trumpet, saxophone
Kent Kessler – double bass
Chris Corsano – drums

LINKIT

KATSO

KUUNTELE