Skip to content
reignition-kasperi_sarikoski_by_jetro_sarin
reignition

Reignition

FI | IT | US | CL

”Yhdysvaltalainen pianisti Christian Li täydentää kolmikon nyt kvartetiksi ja Umon saksofonisti Jouni Järvelä vielä kvintetiksi. Solisteja on siis yhden, Sarikosken, sijasta yhtäkkiä kolme.”

"Yhdysvaltalainen pianisti Christian Li täydentää kolmikon nyt kvartetiksi ja Umon saksofonisti Jouni Järvelä vielä kvintetiksi. Solisteja on siis yhden, Sarikosken, sijasta yhtäkkiä kolme."

Pasunisti ja säveltäjä Kasperi Sarikoski (s. 1988) muutti elokuussa 2017 New Yorkiin, sillä hän oli päässyt täydentämään Sibelius-Akatemian maisteriopintojaan maineikkaaseen Juilliard Schooliin, trumpetisti Wynton Marsalisin johtamalle jazzlinjalle. Sarikosken kahteen tiiviiseen opintovuoteen mahtui tietysti myös omatoimista keikkailua, josta sikisi toinen oma yhtye ja toinen oma levy, paikallisen Outside Musicin viime vuoden lokakuussa julkaisema 3+1 (2020).

Monen muun julkaisun tavoin se jäi koronan varjoon ja kokoonpanon keikkailu osoittautui muutenkin mahdottomaksi. Sarikoski oli jo palannut Suomeen ja saanut vakituisen paikan Helsingin Umo Jazz Orchestrasta pasuunasektion äänenjohtajana. Nyt hän yrittää sytyttää New Yorkissa säveltämänsä musiikin uudelleen, kuten monikansallisen yhtyeen uusi nimi vihjaa. 

Mutta viiden muusikon Reignition ei ole soinniltaan enää samanlainen kuin levyllä 3+1, jonka ytimessä on Sarikosken, chileläisen basistin Simón Willsonin ja italialaisen rumpalin Francesco Ciniglion trio. Vain yhdellä levyn kappaleella vieraillut yhdysvaltalainen pianisti Christian Li täydentää kolmikon nyt kvartetiksi ja Umon saksofonisti Jouni Järvelä vielä kvintetiksi. Solisteja on siis yhden, Sarikosken, sijasta yhtäkkiä kolme.

”Pasunistina on aika vastuullinen ja rankkakin spotti olla yhtyeen ainoa solisti”, sanoo Sarikoski. ”Ja ehkä ajattelen tässä vähän myös vastaanottajaa: saattaa olla aika haastavaa kuunnella pasunistin johtamaa akustista kolmikkoa koko tunti. Ja vähintään yhtä haastavaa on pitää oma soitto mielenkiintoisena sen koko tunnin.”

KUVA © Jetro Sarín

Kokoonpano

Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jouni Järvelä – saksofonit
Christian Li – piano
Simón Willson – basso
Francesco Ciniglio – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE