Skip to content
omar-sosa-yilian-canizares
omar-Sosa-yilian-canizares-2
omar-Sosa-yilian-canizares-3

Omar Sosa & Yilian Cañizares (CU)

”Cañizares’s graceful vocals are the perfect accompaniment to Sosa’s delicate piano playing”

– Matt Hooke, All About Jazz

”Cañizares's graceful vocals are the perfect accompaniment to Sosa's delicate piano playing.”

Kuubassa syntyneen ja varttuneen Omar Sosan (s. 1965) musiikki vaikuttaa olevan jatkuvassa virtaavassa tilassa, eikä hän yritä edes padota moniaineksista luovuuttaan. Maailmaa laajasti kiertänyt pianisti-säveltäjä onkin julkaissut ensimmäisen soololevynsä Omar Omarin (Otá Records, 1996) jälkeen yli kolmekymmentä albumia monilla yhdistelmillä, erilaisista duoista bigbandiin.

Tampere Jazz Happeningissa hän esiintyy – kolmatta kertaa – tuoreella kahden tasaveroisen tekijän kokoonpanolla, jonka ensilevyn nimi viittaa jo virtaavuuteen, veteen. Se on myös yksi espanjankielisistä lauluista kootun, kiitetyn Aguasin (Otá Records, 2018) keskeisistä teemoista sekä kirjaimellisesti että vertauskuvallisesti. Vesi yhdistää ja vesi erottaa, vesi luo ja vesi tuhoaa.

Sosan kanssa näitä henkilökohtaisia, maailmanmusiikillisia ja meditatiivisia lauluja tulkitsee Kuubassa varttunut ja Sveitsiin asettunut Yilian Cañizares (s. 1983), kaksi omaa albumia tehnyt viulisti ja laulaja. Sosan tavoin hän on perehtynyt afrokuubalaiseen santería-uskontoon, jonka yhdelle jumalattarelle Aguas onkin omistettu.

KUVAT © Franck-Socha, Lauren Pasche

KOKOONPANO

Omar Sosa – piano, keys
Yilian Cañizares – vocals, violin
Gustavo Ovalles – drums

LINKIT

KATSO

KUUNTELE