Skip to content
natacha-atlas

Natacha Atlas

EG | BE

”With original songs and lyrics sung in both Arabic and English, it’s a strong blend of two authentic musical styles; not just an arasbeque reworking of old jazz standards.”

 – Russell Higham, Songlines

"With original songs and lyrics sung in both Arabic and English, it's a strong blend of two authentic musical styles; not just an arasbeque reworking of old jazz standards."

Maailmanmusiikilliseen etnofuusioon erikoistunut belgialais-egyptiläinen laulaja ja lauluntekijä Natacha Atlas (s. 1964) on esiintynyt Suomessa omillaan ainakin viidesti ja joka kerta korkean profiilin musiikkitapahtumassa: muun muassa Helsingin Juhlaviikoilla ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Nyt taivaanpalloa hartioillaan kannattelevalla Transglobal Undergroundin entisellä laulajalla on edessään ensimmäinen esiintyminen suomalaisessa jazztapahtumassa, eikä se ole mikään väärinymmärrys.

Englanniksi ja arabiaksi laulavan Natacha Atlasin yhdestoista oma levy Strange Days (2019) kuulostaa suurimmaksi osaksi ”oikealta” jazzilta, vaikka hänelle hyvinkin tyypillisellä tyylejä yhdistelevällä maailmanmusiikillisella sävytyksellä. Mutta silti selvemmin kuin edellisellä Myriad Roadilla (2015), jonka tuotti ja suurimmaksi osaksi myös sävelsi maineikas ranskalais-libanonilainen jazztrumpetisti Ibrahim Maalouf

Kaksikielisen Strange Daysin kymmenen laulua ovat yhtä erikoista poikkeamaa – It’s A Man’s World –  lukuun ottamatta Natacha Atlasin ja yhtyeen viulistin, levyn tuottaneen egyptiläisen Samy Bishain omia. Niistä erottuvat edukseen varsinkin hitaimmat, joissa Natacha Atlas kuulostaa olevan omimmillaan ja joihin hän pystyy samalla lisäämään jotain omintakeista. Tampereelle tuleva, jazzmuusikoista koottu kvintetti on ytimeltään sama kuin levyllä, kantavina solisteinaan omia levyjäkin tehneet pianisti Alcyona Mick ja trumpetisti Hayden Powell (s. 1983), Norjassa jo lapsesta asunut englantilainen.

KUVA © Samir Bahrir

Kokoonpano

Natacha Atlas – laulu
Alcyona Mick – piano
Laurie Lowe – rummut
Andy Hamill – kontrabasso
Samy Bishai – viulu, alttoviulu
Hayden Powell – trumpetti

LINKIT

KATSO

KUUNTELE