Skip to content
Mette Rasmussen playing sax
Mette-Rasmussen-Trio-North2

Mette Rasmussen Trio North

Time Travels Through Us

DK | NO | US

”Unleashed, Rasmussen’s high wails scrape the low ceiling, dispersed across the bass/drums rubble, shot out with a fearsome power and accuracy.”

– Martin Longley, Jazzwise

”Unleashed, Rasmussen’s high wails scrape the low ceiling, dispersed across the bass/drums rubble, shot out with a fearsome power and accuracy. ”

Mette Rasmussen (s. 1980) on toinen Tampere Jazz Happeningin tanskalainen alttosaksofonisti, joka on opiskellut musiikkia Trondheimin yliopiston maineikkaalla jazzlinjalla sekä asettunut myös työskentelemään Norjaan – kuten torstai-iltana omalla kvartetillaan Klubilla esiintyvä Signe Emmeluth (s. 1992). Vaikea sanoa, johtuvatko heidän samankaltaisuutensa näistä yhteyksistä, mutta molempien musiikeissa korostuu ”vapauden kaiho” juuri sellaisena kuin se mielletään niin sanotussa freejazzissa. He ovatkin omillaan ennen kaikkea improvisoivia alttosaksofonisteja, Rasmussen myös suosimissaan soolokonserteissa. 

Jazz Happeningissa ensi kertaa esiintyvä Rasmussen esittäytyy nyt kuitenkin säveltäjänä, ainakin jossain määrin. Pakkahuoneen lauantaikonsertit avaava Time Travels Through Us on Norjan Nasjonal Jazzscenen tilaama teos, jonka kantaesitys oli viime tammikuussa Oslon keskustan Victoria-klubilla. Yksi teoksen kappaleista on beat-runoilijan Anne Waldmanin lausuman tekstin siivittämä A hashtag without content – ehkä sen alleviivaamiseksi, että Rasmussenin mielestä taiteessa pitää olla sisältöä. 

Teoksen tammikuisessa kantaesityksessä rumpuja soitti nuori Veslemøy Narvesen. Hänet korvaa nyt noin kahdella sadalla levyllä soittava amerikkalainen Chris Corsano (s. 1975), jonka kanssa Rasmussen on tehnyt muun muassa kaksi duoalbumia (2015, 2018).  Mette Rasmussen Trio Northin basisti, norjalainen Ingebrigt Håker Flaten (s. 1971) on ehkä vielä Corsanoa työteliäämpi ja luonnehtii itseään kotisivullaan vaatimattomasti sloganilla ”The Man With The Bass”. Sitä hän onkin alallaan, yli kahdella sadalla albumilevytyksellä.

KUVAT © Francesco Saggio

Kokoonpano

Mette Rasmussen – saksofoni
Ingebrigt Håker Flaten – basso
Chris Corsano – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE