Skip to content
LIUN-The-Science-Fiction-Band
LIUN-Lucia-Cadotsch-vocals
LIUN-&-The-Science-Fiction-Band-live
LIUN-Lucia_Cadotsch

LIUN + The Science Fiction Band

Lily of the Nile

CH | DE

”Time Rewind coolly delivers futurist story songs with synths, minor key cuts and cold piano fuzzed out by bass bombs.”

– Debra Richards, Jazzwise

”Time Rewind coolly delivers futurist story songs with synths, minor key cuts and cold piano fuzzed out by bass bombs.”

Laulaja ja lauluntekijä Lucia Cadotschin (s. 1984) ensimmäinen oma levy oli Suomessakin pariin kertaan elävänä esitetty Speak Low (2016), jolla hän tulkitsi tenorisaksofonistin ja kontrabasistin kanssa amerikkalaisia jazzstandardeja – ja vielä kaikkein kuluneimmasta, vaateliaimmasta päästä. Kuulematta odotukset eivät olleetkaan kovin korkealla. Mitä tämä kolmekymppisten kolmikko voisi saada irti esimerkiksi Billie Holidayn omaelämäkerrallisesta Don’t Explainista (1939) tai häneen henkilöityvästä Strange Fruitista (1939), jonka oudot hedelmät ovat poppelipuiden oksista riippuvia rasististen lynkkausten uhreja. Mutta Speak Low yllätti. Puhtaasti ja pelkistetysti laulanut Cadotsch pysäytti ja pakotti kuuntelemaan klassikkoja uudelleen – eleettömyydellä, välttämällä kiitettävästi kaikenlaista ylitulkitsemista ja yliyrittämistä. 

Sveitsissä syntynyt ja Saksassa asuva Cadotsch on tehnyt palkitulle albumilleen myös jatko-osan Speak Low II (2020), mutta tähyää myös tulevaisuuteen. Keskeinen työväline on ollut jo kymmenen vuotta sitten perustettu futuristinen LIUN + The Science Fiction Band, jonka kaikki kappaleet ovat hänen: sanoitukset kokonaan, sävellykset yhdessä saksalaisen Wanja Slavinin kanssa. Mutta onko kaksi muusikkoa vielä yhtye, vaikka toinen soittaisi tyylien välisellä analogis-digitaalisella ensialbumilla Time Rewind (2019) ainakin huilua, klarinettia, trumpettia ja saksofonia sekä pianoa ja synterisaattoria.

Tampere Jazz Happeningissa Cadotsch ja Slavin siirtävät tämän fiktiviisen kokoonpanon historiaan ainakin hetkeksi, sillä Band on nyt kymmenen muusikon oikea yhtye, joka on saanut juuri valmiiksi albuminsa Lily of the Nilen. Pakkahuoneen lauantai-illan konsertti on sen virallinen julkaisukonsertti.

KUVAT © Ferdinard Schwartz, Dovile Sermokas, Beat Halberschmidt, Lukas Diller

Kokoonpano

Lucia Cadotch – laulu
Wanja Slavin – huilu, klarinetti, saksofoni, koskettimet
Magnus Schriefl – trumpetti
Kati Brien – huilu, klarinetti, alttosaksofoni
Phillip Dornbusch – klarinetti, tenorisaksofoni
Johannes Lauer – pasuuna 
Janning Trumann – pasuuna
Mark Pringle – piano
Felix Henkelhausen – kontrabasso
Fabian Rösch – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE