Skip to content
laura-peruddin-press
laura-peruddin-live
laura-peruddin-setup

Laura Perrudin Doksha (FR/CH)

”She makes us travel all over the world, and helps us to rediscover the harp, far from the clichés usually associated with it.”

– FIP Radio

"She makes us travel all over the world, and helps us to rediscover the harp, far from the clichés usually associated with it."

MAAILMANENSI-ILTA

Ranskalainen Laura Perrudin (s. 1990) on klassista musiikkia opiskellut laulaja, lauluntekijä ja tarinankertoja, jonka pääinstrumentti on poikkeuksellinen missä tahansa piireissä. Hän soittaa pelkästään harppua – tai tarkemmin akustista konserttiharppua pienempää kromaattista ja pedaalitonta sähköharppua. Se on ainoa instumentti myös Perrudinin tähänastisilla soololevyillä Impressions (Volatine, 2015) ja Poisons & Antidotes (Volatine, 2017), joiden kaksikielisissä ja elektronisesti käsitellyissä kappaleissa on viitteitä moniin hänelle mieluisiin musiikillisiin tyyleihin, klassisesta impressionismista jazziin ja hip hopiin.

Perrudin esiintyy useimmiten yksin tai korkeintaan kaksin, ääntään ja soitintaan muun muassa samplaten. Tampere Jazz Happeningissa hän kääntää kuitenkin uuden sivun esittelemällä aivan uuden ”abstraktisti groovaavan”, nuoren polven jazzmuusikoista kootun kvintetin. Myös sen ohjelmisto on aivan uusi – tälle nimenomaiselle yhdistelmälle sävelletty sarja lauluja, joiden lähtökohtana ovat Perrudinin viime toukokuussa New Yorkissa kirjoittamat englanninkieliset tekstit.

+ Dj Kallio

KUVAT © JB MIllot, Nicolas Joubard, C. Charpenel

KOKOONPANO

Laura Perrudin – vocals, harp, sampling
Gérald Chevillon – bass saxophone
Ronan Courty – double bass
Thibault Florent – guitar
Arthur Hnatek – drums

LINKIT

KATSO

KUUNTELE