Skip to content
Kadi-Vija_Key-Project
Kadi-Vija-Key-Project-closeup

Kadi Vija Key Project

FI

”A rich, bottom-heavy tonal palette that is quite effective in providing resources for music that draws liberally from both jazz and pop idioms.”

– Troy Dostert, All About Jazz

”Bass clarinetist Max Zenger, guitarist Tuomo Dahlblom and drummer Tuomas Timonen provide a rich, bottom-heavy tonal palette that is quite effective in providing resources for music that draws liberally from both jazz and pop idioms.”

Paljon jätetään laulamatta, yleisön täytyy osata kuunnella rivien välistä”, päätteli laulaja Kadi Vija (s. 1985) kymmenen vuotta sitten ensimmäisessä opinnäytetyössään, jossa hän vertaili kahden aikakauden amerikkalaisia jazzlaulajia ennen kaikkea improvisoijina. Vijaa eri yhteyksissä, yhtyeissä ja levyillä kuulleet tietävät jo, että hän on aikaansa seuraavana muusikkona ja musiikintekijänä samoilla jäljillä: vähän on paljon tai ainakin paljoa enemmän. 

Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2018 valmistuneen Vijan erottaa edukseen myös toinen ominaisuus: hän pyrkii pois laulajuudesta ja on ainakin omissa yhtyeissään pääosin soittimellinen vokaali-improvisoija, äänitaiteilija. Siis kirjaimellisesti täysin tasaveroinen muusikko muitten rinnalla – ei säestettävä eikä solisti, eikä yhtyeen säveltäjänä ja myös ajoittaisena sanoittajana sen enempää keulakuva.  

Vijan omassa Kadi Vija Key Projectissa tätä ihmisäänen luontevaa soittimellista roolia korostaa ja täydentää vielä poikkeuksellinen instrumentaatio: bassoklarinetti, sähkökitara ja rummut. Tampere Jazz Happeningissa kvartetin ensimmäinen albumi Roaming in the Contemporary Society to Make Peace with It (2020) siirretään kuitenkin nyt syrjään ja yhtye esittää Vijan uusia sanattomia kappaleita myöhemmin marraskuussa julkaistavalta toiselta levyltään Extended Powerspots. Vai onko laulu silti laulu, jos sillä ei ole sanoja?

KUVA © Teemu Mattson

Kokoonpano

Kadi Vija – laulu
Tuomo Dahlblom – kitara
Max Zenger – bassoklarinetti
Tuomas Timonen – rummut

LINKIT

KATSO

KUUNTELE