Skip to content
I-Like-to-Sleep
I-Like-to-Sleep-sigrid_erdal

I Like to Sleep

+ DJ Pauli Kallio

NO

”The shimmering vibes, distorted guitar, and ominous drums create a colorful soundscape. Fans of progressive rock, noir jazz, and open-ended improvisation should give I Like to Sleep a listen.”

– The Absolute Sound

”The shimmering sound of the vibes, the heavily distorted baritone guitar, and ominous-sounding drums combine to create a colorful soundscape. Fans of progressive rock, noir jazz, and open-ended improvisation should give I Like to Sleep a listen.”

Pianisti ja säveltäjä Thelonious Monkin suuhun on sovitettu useita kuolemattomiksi muuttuneita mietelauseita. Kuten muun muassa se, että pianossa ei ole vääriä nuotteja ja se että, musiikista puhuminen on kuin tanssisi arkkitehtuuria. Paljon harvinaisempi on lepäämiseen ja lataamiseen liittyvä arkisempi elämänohje, joka ilmeisesti sopi oman musiikillisen maailmansa luoneen suurmestari Monkin päiväaikatauluun: pitää nukkua silloin kun väsyttää, ei ole mitään vakioitua aikaa nukkumiselle. ”Pidän nukkumisesta.”

Tarinan mukaan norjalainen I Like to Sleep nappasi nimensä juuri tästä Monkin toteamuksesta, mutta trion musiikki ei varsinaisesti perustele valintaa ainakaan levyillä. Ellei sitten koe kolmen nuoren muusikon sähäkkää, sähköistävää sekä paikoin jumittavaa ”powerjazzia” tai ”progerockia” unettavana, väsyttävänä tai jopa tainnuttavana. Tosin sitä sopii epäillä, sillä yhtyeen poikkeuksellinen instrumentaatio havahduttanee kuuntelemaan heti tavallista tarkemmin: vibrafonistin, baritonikitaristin ja rumpalin yhdistelmä on sellainen, josta voi yleensä vain uneksia.

Seitsemän vuotta yhdessä soittaneet Amund Storløkken Åse, (s. 1998), Nicolas Leirtrø (s. 1998) ja Øyvind Leite (s. 1998) ovat tehneet toistaiseksi kolme albumia. Niistä uusimmat on julkaissut oslolainen, Norjan parhaimpiin kuuluva levy-yhtiö Rune Grammofon, jolla on tässäkin tyylejä yhdistelevässä ”rockaavassa” tyylilajissa jo kunniakkaat perinteet muun muassa yhtyeillä Bushman’s Revenge ja Elephant9.

KUVAT © Sigrid Erdal

Kokoonpano

Nicolas Leirtrø – baritonikitara
Amund Storløkken Åse – vibrafoni
Øyvind Leite – rummut

LINKIT

KUUNTELE