Skip to content
cross-currents-trio-photo

Cross Currents Trio (GB/IN/US)

feat. Dave Holland, Zakir Hussain, Chris Potter

”This project has been a source of inspiration and growth for all of us in the Cross Currents Trio.”

– Dave Holland

”This project has been a source of inspiration and growth for all of us in the Cross Currents Trio.”

Intialaisiin tabla-rumpuihin erikoistunut intialainen Zakir Hussain (s. 1951) on erilaisia yhteismitattomia tyylejä yhdistelevän maailmanmusiikin edelläkävijä – ajalta, jolloin sitä ei osattu markkinoida maailmanmusiikkina. Maailmankuulun isänsä jälkiä seuranneen Hussainin ensimmäinen merkittävä yhtye oli 1974 perustettu intialais-englantilainen Shakti-kvintetti, jossa ”länttä” edusti rockjazzilla itsensä ykköskitaristiksi sooloillut John McLaughlin.

Hussainin aloitteesta kootun ja juuri ensimmäisen albuminsa valmiiksi saaneen akustisen Cross Currents Trion voi sijoittaa samalle maailmanmusiikilliselle jatkumolle, vaikka ajat ovat täysin toiset ja yhtyeen ”tyylillinen suhdeluku” erilainen. Saksofonisti Chris Potter (s. 1971) ja basisti Dave Holland (s. 1946) ovat ennen kaikkea jazzmuusikkoja, toki tahoillaan moniulotteisia ja moneen tyyliin vaivattomasti mukautuvia rajojen ylittäjiä. 

Runsaan vuoden vanhan trio nimi vihjaa ristikkäisiin ja vastakkaisiin virtauksiin, mutta kaikkien sävellyksistä koottu ensialbumi Good Hope (Edition Records, 2019) muistuttaa, että musiikin valtamerissä kiertää sama vesi. 

KUVA © Paul Joseph

KOKOONPANO

Dave Holland – bass
Zakir Hussain – tabla
Chris Potter – saxophones

LINKIT

KATSO

KUUNTELE