Skip to content
ambrose_akinmusire
ambrose-akinmusire-extra-photo

Ambrose Akinmusire Origami Harvest (US)

”Ambrose Akinmusire may be the most distinctive, elusive and ultimately satisfying trumpeter of his generation.”

– The New York Times

”Ambrose Akinmusire may be the most distinctive, elusive and ultimately satisfying trumpeter of his generation.”

Trumpetisti Ambrose Akinmusirella on kaikki valmiudet kyvyillään hämmentävän virtuoosin ja sankarillisen solistin rooliin, mutta ne eivät vaikuta kiinnostavan häntä vähääkään. Kalifornian Oaklandissa syntynyt ja varttunut Akinmusire (s. 1982) on kunnianhimoinen ja kantaaottava musiikintekijä, joka pitää sekä yllättämisestä että yllättymisestä. Hän kuvaileekin itseään etsijäksi, jolle lähteminen jonnekin on paljon tärkeämpää kuin joksikin tuleminen.

Sen osoittavat myös Akinmusiren studioalbumit, joista tuorein neljäs Origami Harvest (Blue Note, 2018) on kaikkein moniaineksisin ja varmaan myös yllättävin. Hän yhdistää tässä äärimmäisyyksistä sytykkeen saaneessa tilausteoksessaan toisiinsa trumpetistin, pianistin ja rumpalin jazztrion sekä kamarimusiikillisen jousikvartetin ja sanailevan räppärin – koska sai mahdollisuuden toteuttaa ”hulluimman ideansa”.

Tunnin mittaisen Origami Harvestin tarinallisissa teksteissä ei ole silti mitään kreisiä. Ne juurruttavat teoksen siihen amerikkalaiseen todellisuuteen, jossa syrjintä on arkipäivästä ja jokapäiväistä.

KOKOONPANO

Ambrose Akinmusire – trumpet
Kokayi – voice
Sam Harris – piano, keyboards
Justin Brown – drums
Mivos Quartet (Olivia de Prato – violin, Maya Bennardo – violin, Victor Lowrie – viola, Tyler Borden – cello)

LINKIT

KATSO

KUUNTELE