Skip to content

Verneri Pohjolasta on kehkeytynyt Suomen ihmisäänisin, tunneälyisin trumpetisti.

Amanda Blomqvist
Amanda Blomqvist

Amanda Blomqvist

Ahvenanmaalla syntynyt ja varttunut Amanda Blomqvist (s. 1992) on vasta toinen suomalainen muusikko, joka esiintyy Tampere Jazz Happeningissa yksin sitten vuoden 1982. Lähes aivan yhtä harvinainen on hänen esityksensä myös Jazz Happeningin koko historiassa, sillä edeltävän 38 vuoden aikana rumpalin soolokonsertteja on ollut ohjelmassa vain kaksi, Susie Ibarran 2000 ja Milford Gravesin 2001.

Telakan esiintyminen – ensimmäinen Amanda Blomqvistille Jazz Happeningissa – kutkuttaa häntä tietysti myös yksityisesti. Ja erityisesti siksi, että soolokonsertit ovat hänelle vielä ”aika uusi juttu”. Mitä hän sitten soittaa, paitsi rumpusettiä? ”Soitan myös sampleja ja erilaisia soundeja rumpupadilla – sekä laulan”, tarkentaa Blomqvist, jonka taidepopille korvansa kallistaneet saattavat tuntea Frank Frank Frankista, kaksi singleä tehneestä triosta.

Myös Blomqvistin soolokonserteissa saattaa olla jonkin verran popmaisia elementtejä, sillä hän sanoo olevansa ”tyyliltään aika minimalistinen, mutta dynaaminen” sekä ”soittajana ehkä enemmän ekspressiivinen kun tekninen”.  Mutta tämän tarkemmin hän ei osaa kuvailla vielä esitystään, sillä jokainen on ainutkertainen. ”Teen keikoille aina uutta materiaalia – uusia melodioita, uusia tekstejä – koska unohdan helposti entiset.”

KOKOONPANO

Amanda Blomqvist – rummut, laulu, spd-sx

LINKIT

KATSO