Skip to content
Demian-Cabaud-arbol-adentro

Demian Cabaud "Árbol adentro"

Spotlight on Portugal

”Cabaud is not afraid to embark on new unexplored paths full of freedom, with a contemporary and abstract language.”

– La Habitación del Jazz, 2024

”Cabaud is not afraid to embark on new unexplored paths full of freedom, with a contemporary and abstract language.”

Argentiinasta maailmalle lähtenyt ja Yhdysvalloissa opiskellut kontrabasisti Demian Cabaud (s. 1977) on asunut Portugalissa jo kaksikymmentä vuotta ja siitä suurimman osan pohjoisessa, noin Tampereen kokoisessa Portossa. Hän on työteliäs ja työllistetty yhtyemuusikko, jolle on kertynyt erilaisia albumilevytyksiä satakunta – ja niiden päälle vielä kaikki omat, joista torstain ilmaisessa teemaillassa kuullaan musiikkia uusimmalta kymmenenneltä.

Cabaudin johtama kahden saksofonistin jazzkvintetti on täsmälleen sama kuin hänen edellisellä levyllään Otro cielo (2021), mutta nyt musiikki on vielä henkilökohtaisempaa. Cabaud sai albumin Árbol adentro (2024) sävellyksiin sytykkeen meksikolaisen, Nobel-palkitun Octavio Pazin runokokoelmasta, jonka hän sai argentiinalaiselta ystävältään aikoinaan läksiäislahjaksi.

Sen nimi viittaa puuhun, joka kasvaa sisäänpäin – vähän samaan tapaan kuin uusi kotimaa Portugali on kasvanut vähitellen hänen sisäänsä ja puhjennut kukkaan. ”Kaipaus ei katoa koskaan, kuten ei puheen aksentti. Mutta tunnen olevani olevani jo täysin integroitunut, näen jopa unia portugaliksi.”

KUVA © Demian Cabaud

Kokoonpano

João Pedro Brandão – altto- & sopraanosaksofoni
José Pedro Coelho – tenorisaksofoni
João Grilo – piano
Demian Cabaud – kontrabasso
Marcos Cavaleiro – rummut

LINKIT

KUUNTELE