Skip to content

Tampere Jazz Happening

Selkokielellä ensikertalaiselle

Foto-DJ-illvibe

Esittely

Tampere Jazz Happening on neljän päivän mittainen jazzmusiikin festivaali. Se järjestetään joka vuosi loka- ja marraskuun vaihteessa. Tampere Jazz Happeningissa kuullaan monenlaista jazzmusiikkia, kuten free jazzia, etnojazzia ja muuta improvisoitua musiikkia. Tervetuloa rohkeasti mukaan, vaikka jazz ei olisikaan sinulle ennestään tuttua! Voit tutustua ohjelmaan ja kuunnella musiikkinäytteitä artistisivuiltamme (klikkaa haluamasi yhtyeen kuvaa tai nimeä ohjelmasivulla).

Tapahtumapaikat

Tampere Jazz Happeningin konserttipaikkoja ovat Pakkahuone, Telakka ja Klubi. Ne kaikki sijaitsevat aivan lähellä toisiaan Tullin kaupunginosassa Tampereella. Pakkahuoneella ja Klubilla soi enimmäkseen kansainvälinen jazz, Telakalla esiintyvät kotimaiset yhtyeet. Löydät tapahtumapaikkojen osoitteet ja saapumisohjeet sekä esteettömyystiedot infosivultamme.

Pakkahuone

Pakkahuoneen konsertteihin saavutaan Pakkahuoneen aukion ovista eli rautatieaseman puolelta. Pakkahuoneella on yleisölle istumakatsomot. Katsomoita on kaksi: permantokatsomo ja nouseva katsomo. Voit valita paikkasi vapaasti. Esiintymisten aikana Pakkahuoneella on hiljaisuus. Jos istuminen tuntuu hankalalta, on katsomoiden reunoissa myös tilaa seistä.

Pakkahuoneen konserttien aikaan yleisöllä on pääsy myös Klubin puolelle, josta löytyy ruoka- ja juomapalveluita. Klubin puolella voi istua seuraamassa ohjelmaa myös konserttien aikana, sillä Klubin valkokankaalle heijastetaan kuvaa Pakkahuoneen lavalta. Jos tahdot siis seurustella ystävän kanssa jonkin esiintymisen aikana, tarvitset pienen tauon katsomossa istumisesta tai jonkin yhtyeen musiikki ei miellytä sinua, voit siirtyä välillä Klubin puolelle vetämään henkeä.

Pakkahuoneella on narikka eli vaatesäilö, johon jokainen jättää ulkovaatteensa. Narikan palvelumaksu on 3 euroa eikä se sisälly lipun hintaan. Pakkahuoneella on myös oheistuotteiden myyntipiste, josta voit ostaa festivaalipaitoja ja -kasseja sekä tarvittaessa korvatulpat. Pakkahuoneella on myös muita esittely- ja myyntipisteitä.

Telakka

Telakka on ravintola, jossa istutaan pöytien ääressä. Tarjolla on myös jonkin verran seisomapaikkoja. Telakan istumapaikat täyttyvät yleensä heti ovien auettua, joten jos et jaksa seistä, kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin. Esiintymisten aikana Telakalla on hiljaisuus.  Juomia voi tilata Telakan baaritiskiltä. Ravintolan keittiö on auki klo 21.45 asti.

Klubi

Klubin konserteissa on sekä istumapaikkoja että seisomapaikkoja. Voit seurata konsertteja myös lavan edessä olevalta tanssilattialta. Baaritiskiltä voi tilata juomia. Klubilla on narikka eli vaatesäilö, johon jokainen jättää ulkovaatteensa. Narikan palvelumaksu on 3 euroa eikä se sisälly lipun hintaan.

Aikataulu

Tampere Jazz Happening koostuu kymmenestä konserttitilaisuudesta, joista yksi on torstaina, kolme perjantaina, neljä lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Yksi tilaisuus = yksi pääsylippu riippumatta siitä, montako yhtyettä tilaisuudessa esiintyy. Ovet aukeavat ja ovilipunmyynti alkaa tuntia ennen tilaisuuden ohjelman alkua.

Torstai

Festivaalin avajaiskonsertti on ”Spotlight on Portugal” -teemakonsertti. Se järjestetään Klubilla ja siellä esiintyy klo 19.00 alkaen kolme yhtyettä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelma kestää noin klo 23.00 asti.      

Perjantai

Pakkahuoneella järjestetään perjantaina yksi konserttitilaisuus. Se alkaa klo 19 Suomen Jazzliiton ja Yleisradion myöntämien jazz-alan palkintojen jaolla ja voittajan lyhyellä esiintymisellä. Klo 20.00, 21.45 ja 23.30 esiintyy kolme muuta yhtyettä. Esiintymiset kestävät noin tunnin ja niiden välissä on noin 45 minuutin tauot. Taukojen aikana voit käydä ostamassa syömistä ja juomista Pakkahuoneen ja Klubin myyntipisteiltä. Tilaisuus loppuu noin klo 00.30–00.45.

Myös Telakalla järjestetään perjantaina yksi konserttitilaisuus. Siellä esiintyy kolme yhtyettä. Esiintymiset alkavat klo 21.00, 22.30 ja 24.00 ja ne kestävät noin tunnin. Ohjelma loppuu noin klo 01.00, mutta Telakka on auki aina klo 03.00 asti.

Klubilla järjestetään perjantain ja lauantain välisenä yönä yksi konserttitilaisuus, jossa esiintyy klo 01.00 alkaen yksi yhtye. Konsertti loppuu noin klo 02.30.

Lauantai

Pakkahuoneella järjestetään lauantaina kaksi konserttitilaisuutta. Päivätilaisuudessa esiintyy kolme kansainvälistä yhtyettä. Esiintymiset alkavat klo 14.00, 15.45 ja 17.30. Ne kestävät noin tunnin ja niiden välissä on noin 45 minuutin tauot. Taukojen aikana voi käydä ostamassa syömistä ja juomista Pakkahuoneen ja Klubin myyntipisteiltä. Tilaisuus loppuu noin klo 18.30–18.45.

Myös Pakkahuoneen iltatilaisuudessa esiintyy kolme kansainvälistä yhtyettä. Esiintymiset alkavat klo 20.00, 21.45 ja 23.30. Ne kestävät noin tunnin ja niiden välissä on noin 45 minuutin tauot. Taukojen aikana voi käydä ostamassa syömistä ja juomista Pakkahuoneen ja Klubin myyntipisteiltä. Tilaisuus loppuu noin klo 00.30–00.45.

Telakalla järjestetään lauantaina yksi konserttitilaisuus. Siellä esiintyy kolme yhtyettä. Esiintymiset alkavat klo 21.00, 22.30 ja 24.00 ja ne kestävät noin tunnin. Ohjelma loppuu noin klo 01.00, mutta Telakka on auki aina klo 03.00 asti.

Klubilla järjestetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yksi konserttitilaisuus, jossa esiintyy klo 01.00 alkaen yksi yhtye. Konsertti loppuu noin klo 02.30.

Sunnuntai

Pakkahuoneella järjestetään sunnuntaina päiväkonsertti, jossa esiintyy kolme kansainvälistä yhtyettä. Esiintymiset alkavat klo 14.00, 15.45 ja 17.30. Ne kestävät noin tunnin ja niiden välissä on noin 45 minuutin tauot. Taukojen aikana voi käydä ostamassa syömistä ja juomista Pakkahuoneen ja Klubin myyntipisteiltä. Tilaisuus loppuu noin klo 18.30–18.45.

Telakalla järjestetään sunnuntaina päätösklubi, jossa esiintyy yksi yhtye alkaen klo 21.00. Päätösklubille on vapaa pääsy.

Hinnat

Konserttitilaisuuksiin myydään yksittäislippuja sekä passeja ja yhteislippuja. Löydät lipputuotteet ja lisätietoja lipunmyynnistä liput-sivultamme. Ennakkoliput myy Tiketti.

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: music@tampere.fi tai p. 040 647 5760. Autamme sinua mielellämme.