Skip to content
DubVallila

Dub Vallila

”Livenä Dub Vallila on luomumpi ja perustuu enemmän sooloihin.”

– Jussi Vuorinen

"Livenä Dub Vallila on luomumpi ja perustuu enemmän sooloihin."

Pasuunan paikka on tyylilajista riippumatta melkein aina takarivissä, eikä se sovi spottivaloissa viihtyvälle, ihailua peräävälle egoistille. Paitsi ehkä silloin, jos omaksi mielimusiikiksi on valikoinut reggae sekä varsinkin sitä edeltänyt ska. Pasuunahan on sen ”johtoääni”, se eturivin ikoninen instrumentti, jota ilman ensimmäisen aallon skata ei voi edes kuvitella.  

Nykyajan pasunistit kiittävät tästä varsinkin jamaikalaista Don Drummondia (1932–1969), joka oli yksi pitkävaikutteisen Skatalites-yhtyeen perustajista ja säveltäjistä sekä koko ska-tyylin keskeisistä kehittäjistä. Drummond on tärkeä vaikuttaja myös ammattimuusikko ja pasunisti Jussi Vuoriselle (s. 1976), jonka johtama kahdeksan muusikon Dub Vallila soittaa Tampere Jazz Happeningissa vasta toisen keikkansa.

Dub Vallilan muodollinen historia on paljon pidempi, sillä Helsingin kaupunginorkesterissa vakituisesti soittava Vuorinen kokosi yhtyeen kavereineen jo seitsemän vuotta sitten. ”Alkuperäinen ajatus oli esittää vain muiden tekemiä kappaleita, skata ja reggaeta vähän sellaisella Skatalites-tyylillä. Mutta aika pian päädyimme soittamaan treeneissä pelkästään vain omiamme.”

Dub Vallilan eteneminen on ollut rauhallista, mutta on saanut sentään julki kaksi vinyylisingleä: Ensimmäinen oli ”sibeliaaninen” Jean Dub / Jean Dub Version (2015) ja toinen Trip To The Exoplanet 55 / Jungle Walk (2018). Ensi kevättalveksi suunniteltua täysimittaista albumia ennakoiva viides oma kappale on vain diginä julkaistu Teotihuacán (2021), joka on myös Vuorisen sävellys.

”Levy ja live eroavat varmaan jonkin verran toisistaan, koska levyt on miksattu aika raskaalla dub-efektoinnilla. Livenä Dub Vallila on luomumpi ja perustuu enemmän sooloihin”, sanoo Jussi Vuorinen. Ja sehän sopii hänelle, sieltä takarivistä eturiviin tässä yhteydessä mielellään astuvalle pasunistille.

Kokoonpano

Toni Puskala – rummut
Tommi Ranta – basso
Samuel Abaijón – koskettimet
Jaakko Teittinen – kitara
Mamba Assefa – lyömäsoittimet
William Suvanne – saksofoni, huilu
Jussi Vuorinen – pasuuna
Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Teemu Korpipää – miksaus

LINKIT

KATSO

KUUNTELE